15-04-2017

St. Thomas - Patillas (Kasper & Julie)

Som bekendt var Kirsten og jeg nødsaget til at tage hjem til Danmark for en stund. Heldigvis kunne Kasper & Julie bruge og passe på båden imens. Deres venner efterspurgte lidt nyheder fra dem, og her kommer Julies opslag på Facebook.

Ja go'daw og o'høj!
Der har været efterspørgsel på nogle billeder fra vores sejltur. Det kommer der så her sammen med en lille forklaring.

Som nogle ved, var det meningen at Kasper og hans forældre skulle have været i Stillehavet og på vej mod Galapagos nu. Jeg skulle så have været hjemme igen fra d. 15/3-1/5 og mødt dem, når de nåede Fransk Polynesien.
Desværre fik Kaspers far, Torben, ondt i ryggen i starten af januar. Vi håbede til det sidste, at det ville gå i sig selv ...men en undersøgelse på St. Thomas viste, at det var en diskusprolaps. Det betød at han og Kaspers mor, Kirsten, måtte rejse hjem til Danmark, for at han kunne blive opereret.

Efter en del overvejelser om hvad der skulle ske, nu hvor de skulle hjem, blev det besluttet at Kasper og jeg fortsatte rundt i Caribien ved de Britiske og Amerikanske Jomfruøer på egen hånd. Takket være super fleksible kolleger og en god chef, har jeg fået forlænget min orlov fra d. 15/3 til d. 7/5! 🎉😷👏🏼
Jeg har ikke meget sejlererfaring og der var en del praktiske ting vi skulle sættes ind i.
Vi har haft knapt 5 uger på egen hånd og det er heldigvis gået rigtig godt. Vi har måtte lære nogle ting på den hårde måde men det er nu også sundt indimellem.

Vi har desværre haft (for meget) vind de sidste to uger, hvilket har gjort det svært, at sejle steder hen vi gerne ville.
Vi brugte lang tid ved St. John, hvor ca. 2/3 er nationalpark. Er rigtig fin ø og vores favorit blandt de tre Dansk Vestindiske øer.
Her fejrede jeg min 29 års fødselsdag, vi var på nogle rigtig fine strande og gik en lang og flot tur op til et punkt som hedder Ram Head. Herfra kunne man se 75 km til St. Croix, virkelig en flot udsigt.
Vi sejlede herfra til de Britiske Jomfruøer. Her lejede vi dykkerudstyr og dykkede på egen hånd. Kasper havde sit dyk nr. 100, så man kan sige at han havde prøvet det før. Dog var det også lidt nervepirrende, at skulle dykke på egen hånd, da vi overhovedet ikke kendte forholdene osv. Vi havde købt en bog, så vi kunne læse om forholdende de forskellige dykkersteder og i det store og hele havde vi nogle vellykkede dyk.
Vi sejlede videre til en fin lille bugt, Cane Garden Bay, hvor vi brugte en weekend. Der var gode drinks til happy hour med live musik og en skøn strand. Her satte vi rekord i strandtennis med 734 slag frem og tilbage. 🏓🏆🏝

Vi fortsatte videre til en havn i læ for kraftig blæst og dårligt vejr. Her fik vi ordnet nogle praktiske ting på båden, når nu forholdene ikke rigtig var til at sejle.
Da vejret blev bedre satte vi kurs mod Puerto Rico. På vejen gjorde vi to stop. Det ene ved en ø som hedder Culebra. En fin lille ø, hvor mange kører rundt i små golfbiler, så vi lejede sådan en og så os omkring.
Det andet stop var på øen Vieques, hvor vi primært var for at se lysende alger i en særlig bugt. Det var helt fantastisk. Man kunne ikke se dem i overfladen men så snart man stak hånden i vandet, lyste de op.

Her til morgen var vi tidligt oppe og ankom til Patillas på Puerto Rico's sydkyst. Kirsten er kommet retur og det er hyggeligt at have hende ombord igen. Nu venter vi bare på at Torben kommer sig helt ovenpå den veloverståede operation og håber at han er retur i starten af april.
Herfra vil turen fortsætte mod Cuba og måske Bahamas.

Mange tanker her fra det store hav og med håb om at det går godt hjemme i den lille andedam 😊👫⛵️🇩🇰🦆

PS. Der er flere billeder og beretninger fra Torben og Kirsten på www.conkiki.dk