31-08-2016

Amsterdam-Scheveningen-Zeebrügge-Ramsgate-Dover-Brighton-Cowes-Southampton

11/8-31/8 2016

Sydengland,
Så er det vist lige tid til en opdatering her fra Hamble, nær Southampton.

Siden Amsterdam er det gået rimelig planmæssig, men selvfølgelig med diverse ting der bare ikke vil, som de skal.

Vi havde fire hele dage i Amsterdam, som jo er en dejlig by at trave rundt i. Vi var også "rigtige" turister og hoppede på en tour-bus og kanalrundfart rundt i og omkring byen. Marinaen lå faktisk midt i byen, og var næsten ny, så det var luksus!

I Amsterdam skiftede vi også besætning. Så efter at have taget afsked med Julie og Kasper om torsdagen, kom Mette og Johan søndag aften. Mette er min kusine og Johan er en ung fyr på 22 - søn af en vores venner, Henrik. Ingen af dem med stor sejlerfaring, men det har kaptajnen og hans kone jo heldigvis!!!

Vi var lidt spændte på turen over den engelske kanal. Vi havde hørt flere historier om denne og trafikken - også selv oplevet Nordsøen fra en lidt hård side. Men først skulle vi jo lidt sydpå, og vi havde to stop - i Scheveningen ved Den Haag og i Zeebrugge i Belgien. På denne tur begyndte autopiloten at drille. Pludselig vil båden stik nord, så vi vågner lige op, men heldigvis er der en lige ved roret og vi må styre manuelt - det går jo også, bare man ved! Men over lange stræk, er det rart med en autopilot. Torben har selv prøvet at kigge på problemet, men bare at finde styreenheden og dens kompas på båden var en opgave. Nå, men han fandt kompasset i den agterkahyt, hvor Mette boede - i klædeskabet! På turene herefter virkede den on/off. Vi har selvfølgelig haft fat i Mette for at høre hvad hun havde i det skab, som kunne forstyrre kompasset! For det startede, da hun flyttede ind - og faktisk har den fungeret efter hun er rejst - mystisk!!!

Turen over kanalen blev en god oplevelse i det fineste vejr. 13 timer tog det, og det var da rart, da vi om aftenen kunne skue Ramsgate i Sydøstengland i horisonten. En typisk gammel engelsk by, som lå hyggeligt rundt om havnen.

Herefter var vi i Dover, hvor vi lå i flere dage pga. blæsevejr. Den ene dag travede vi op til Dover Castle, som ligger højt og flot over byen. Vi gik rundt deroppe og var på et par guidede ture i deres tunneller, hvor vi så og hørte om krigens rædsler. Dagen efter lejede vi en bil og kørte en tur rundt i Kent og så på omgivelserne. Bl.a. var vi i Sandwich - en gammel middelalderby (og gæt, hvad en tidligere jarl i byen har givet navn til) og forbi Canterbury Cathedral. Kl. 18 skulle vi være tilbage på båden, hvor T efter lidt besvær, havde fået arrangeret, at vi kunne se OL-håndbold finale direkte gennem mobil tlf og PC og så på TV. Der var selvfølgelig højt humør og vores fest holdt længe.......

Derefter var det Brighton et par dage, hvor vores to gaster efter 11 dage ombord måtte tilbage til DK. Det var hyggeligt, at have dem med ombord og jeg tror også de fik lært lidt sejlads og hvad "bådlivet" er.

Så er vi to alene i otte dage før nye gaster kommer ombord. Vi har været forbi Isle of Wight et par dage, og lige nu ligger vi i Hample. Det gør vi fordi, at vi har en aftale med X-Yacht her om at lave noget på båden. De skal bl.a. sætte en Duogen (kombineret vind/vand generator) på og montere en redningsflåde - begge dele købt og betalt og skulle leveres hertil. Var de så kommet? Nej, så T fik lige travlt med at ringe rundt, og vi håber nu, det hele lykkes, så vi kan komme videre. Så spændende er Hamble heller ikke.....