02-08-2016

Grenaa-Århus-Juelsminde-Assens-Åbenraa-Sønderborg-Kiel

På vej til Kiel så i dag er vores langtur vel egentlig begyndt. Vi har krydset grænsen til Tyskland og vi er i ukendt farvand og på vej til nye havne.


Humøret og stemningen ombord er fin, selv om vejret bestemt kunne have være bedre idag - gråt og regnfuldt, men Torben roser igen og igen bådens fine sejlegenskaber og så pyt med lidt skodvejr!


Selskabet ombord kunne heller ikke være meget bedre - vi har begge vores drenge med og Kaspers kæreste, Julie. Det er skønt, at de har lyst til at bruge deres ferie sammen med os.
Siden Anholt har vi været omkring i østjyske og en enkelt fynsk havn Grenå, Århus - 3 nætter, Juelsminde, Assens, Åbenrå - 3 nætter, Sønderborg og så nu på vej mod Kiel. 38 sømil - ca 7 timers sejlads.


De tekniske problemer vi havde pådraget os ved ankomst til Anholt, har vi mere eller mindre styr på. Bovpropellen, som vi har svært ved at undvære i blæsevejr, når vi skal ind og ud af havn, blev ordnet i torsdags af en dygtig tekniker, som arbejder for X-Yacht i Haderslev. Han skiftede kontakt-panelet, hvor noget var knækket - Hurra!!!


Skruen, hvor vi havde fået noget plastik i, fungerer også fint igen. Tre mand var vi i baljen for at fjerne det - og det sad godt fast! Desuden er det højst ubehageligt, at være under båden, mens man skal holde vejret - fridykker bliver jeg nok aldrig.....


Ellers har der ikke været mere søsyge ombord eller flere uheld - bortset fra et knust vinglas ( så nu er der kun 5 tilbage til resten af turen!), en computertaske i vandet (computeren overlevede), et par fine solbriller i vandet (de sank hurtigt), da Torben skulle åbne en flaske champagne med solbriller i håret og kigger op efter proppen, så ups.....


Vi har mødt venner og familie undervejs - og det har været så hyggeligt. I går måtte jeg så vinke farvel til familien i Åbenrå - mine forældre og søster Siggi + familie. Det gik nu ok, selv om det var svært og jeg vil savne dem alle i DK meget.


MEN nu venter nye oplevelser forude - og vi er så spændte!


Hej så længe og mange sejlerhilsner fra Kiki på Con Kiki.

PS fra Torben: På billedet kan I se den meget omtalte bovpropel som man ikke ser noget til i daglig drift. Den er dog uvurderlig hjælp, ikke mindst ved havnemanøvrer i blæsevejr. Den defekte del, betjeningspanelet, er ikke med på billedet. Spændende, ik?