20-07-2016

Dragør-Skovshoved-Gilleleje-Anholt

Den første del af turen er næsten som normal dansk sejlerferie. Familien Kindberg Skytte er med, og vi er derfor seks personer om bord.

Efter den dejlige afsejling fra Dragør sejlede vi en kort tur til Skovshoved i god vind. Vi mødtes med Kirstens anden søster + familie (Bodil, Christian og Philip). Der var stort sejlstævne, og meget at kigge på i havnen. Til gengæld var den godt fyldt, og vi måtte lægge til i det yderste bassin. Christian flyttede deres båd på ydersiden af vores og overnattede der. De fik ikke meget søvn idet der var en del bølgegang, men hyggeligt var det.

Dagen efter, d. 16/7, gik turen videre til Gilleleje. En fin tur med god vind, men ikke meget sommervarme. Vi lå i en meget fyldt inderhavn, men det er helt fint. Folk er som regel søde og venlige og hjælper hinanden.

Den 18/7 stod vi tidligt op og stævnede mod Anholt. Lad os sige det med samme - det blev en møgdag. Vinden var i den rigelige ende, og vi sejlede tæt til vinden. Koldt og en del bølgegang. Sigrid og Laura blev meget blege efter en halv time, og var søsyge hele turen (8 timer). Den røde spand gik på omgang ...

Da vi endelig kom til Anholt og skulle til at lægge til kunne vi konstatere at bovpropellen ikke virkede. Da vi lagde til fik vi "noget" i skruen. Grim lyd!!! Så lå vi der uden skrue og bovpropel i en god sidevind, men fik ved fælles og andres hjælp lagt båden til.

Status efter ankomst: defekt bovpropel, signalhorn der hænger og dingler i masten, et toilet der strejker, skruen der måske er beskadiget.

Vi kan jo ikke påstå, at vi ikke var advaret om at langturssejlads byder på mange reperationer, men det her er lige i overkanten.

Den har derfor stået på fejlfinding, reparationer og bestilling af reservedele mv. Igen, herligt med naboer der hjælper til. Vi fik en X-50'er på ydersiden, og heldigvis var skipper professionel inden for el og elektronik, så han kiggede på bovpropellen. Desværre uden at kunne fixe den, men vi er vist fremme ved en konklusion omkring defektens karakter.

Martin var frisk og hoppede i baljen. Han kunne trække en masse plastik ud af skruen. Der var ikke umiddelbart nogle skader at se.

Det blev lidt detaljeret her på første opdatering. Bliver nok lidt mere summarisk fremover :-)